Kotkalaisille uusi kasvuraha

Cursor Oy:n uutiskirje 13.03.2019

 

Kotkan kaupungilla on alle 10 hengen yrityksille uusi kasvuraha, joka on suuruudeltaan 1 000 – 4 000 €. Kasvurahaa voi hakea yrityksen palvelu- ja tuoteinnovaatioihin. Kaikkiaan rahaa on jaossa 20 000 € tänä vuonna.  

"Kotkan kaupunki haluaa rohkaista kotkalaisia yrityksiä tuomaan markkinoille uusia kaupallisia palveluita ja tuotteita, jotta yritys pärjäisi kilpailussa ja mahdollistaisi uusien työpaikkojen synnyn," kertoo Kotkan vs. kehitysjohtaja Toni Vanhala.  

Kasvurahaa ei myönnetä markkinointi- ja mainosmateriaaleihin, kotisivuihin, kaluston uusintaan tai muihin yrityksen arkipäiväisiin menoihin. Kasvuraha on käytettävissä vuoden 2019 aikana toteutettaviin tai käynnistettäviin toimenpiteisiin.  

Kasvurahaa voivat hakea Kotkaan rekisteröidyt mikroyritykset, jotka työllistävät alle 10 henkeä. Hakuaika on 8.3.-15.4.2019.

 Hae kasvurahaa Cursorilta alla olevasta linkistä!

Lue lisää ja täytä hakemus

Kotka testaa pullopanttitelineitä

 

Kymen Sanomat 20.01.2019, Johanna Vehkaluoto


KOTKA | Telineisiin voi jättää tyhjät pullot ja tölkit tai ne voi ottaa telineistä ja viedä kaupan palautusautomaattiin. 


KOTKAN kaupungin puisto
toimi on hankkinut ja kiinnittänyt testausmielessä eri puolille kaupunkia kymmenen pullopanttitelinettä. 
— Kierrätettävien pullojen ja tölkkien kanssa tulee joskus vastaan 
tilanne, että kierrätettävää pakkausta ei haluaisi heittää tavalliseen roskikseen eikä tyhjää pulloa tai tölkkiä ei viitsisi kantaa mukanaankaan. Silloin tölkki päätyy tavalliseen roskasäiliöön, toteaa Kotkan kaupunginpuutarhuri Heikki Laaksonen.


VALTUUTETTU Joona Mielonen 
oli löytänyt ongelmaan ruotsalaisen ratkaisun. 
— Pullo- ja tölkkiteline toimii kahteen suuntaan. Siihen voi jättää tyhjän pakkauksen ja kaikilla on myös lupa ottaa telineeseen kertyneet pullot sekä tölkit mukaansa ja toimittaa ne kierrätysautomaattiin, josta palkkiona saa panttirahan. 
Telineitä on muun muassa Sibeliuksenpuistossa, Karhuvuoressa koirapuiston luona sekä Kotkan kauppatorilla. 
— Yritimme arvailla, missä niille voisi olla tarvetta.
Pullopanttitelineeseen voi heittää oman tyhjän tölkkinsä tai siitä voi ottaa mukaansa jo jonkun toisen henkilön jättämään tölkin ja viedä sen palautusautomaattiin. Mikäli koke
mukset telineistä ovat hyvät, voidaan telineiden määrää tarvittaessa lisätä.


PULLOPANTTITELINEIDEN 
ASENNUSPAIKAT ● Sibeliuksen puiston ns. nuorisonurkkaus (Kirkkokatu/ Ruotsinsalmenkatu) ● Kotkan tori, Kauppakeskus Pasaatin edusta ● Konttitorin katos ● Katariinan katos ● Isopuisto, Papinkadulle johtavan puistokäytävän varrella ● Karhuvuori, koirapuiston luona ● Jokipuisto — grillien luona ● Karhulan tori — torin laidalla, käytävän katoksessa ● Arto Tolsa -areena ● Keskuskenttä Lähde: Kotkan kaupunki

Kouvolan Innovaatioseminaari 26.11.2018

Mika Lammi: Peliohjelmien ja muiden it-ohjelmien suojauksesta

Kouvolan Innovaatioseminaari 26.11.2018

Arto Tuomisen: Keksintötoiminnan edistäminen . Mihin nyt pitäisi panostaa?

Kirjaston 3 D-palvelu kiinnostaa innovaattoreita

Kuvan otti Markku Saari

Kymen Innovaatioyhdistys tutustui kokouksensa yhteydessä  12.12.2018 Kirjaston 3D-palveluun Seija Salo-Kiminkin johdolla. Kirjasto on hankkinut laitteistot Googlen yhteisöavustuksella. 
Palvelun käyttäjällä tulee olla 3-ulotteinen suunnittelumalli mukanaan. Laitteen käyttö- ja opastusaika tulee varata etukäteen kirjastolta. Innovaatioyhdistyksen jäsenistöä kiinnostaa hyödyntää palvelua esim. pienten proto-kappaleiden valmistuksessa.

Milanon Messumatka EXPO DETERGO 2018 Pesulamessut 18.10-20.10.2018

Kymen Innovaatioyhdistykselle terveisemme Milanon messumatkaltammeCool

Kävimme Kari Tuurihalmeen kanssa Milanon kansainvälisillä pesulamessuilla.
Messuilla saimme tavata lukuisia kansainvälisiä laite- ja tuote valmistajia. Kuten nimikin kertoo messuilla sai nähdä ja tutustua paikan päällä pesula-konetuotantoon maailmanlaajuisesti. Saimme runsaasti kontakteja, joita haluamme jakaa kanssanne koko Suomessa.
 
Näimme paljon myös edistyksillistä vihreää teknologiaa sekä veden puhdistukseen  liittyviä uusia ratkaisumalleja ja laitteistoja.
 
Pertti Ikonen
 
Kuvassa: Kontti pesula yksikkö Itsepalvelupesulaksi - höyrypuhdistustekniikkaa kenkien pesuun.

Innovaatioita ja inspiroivia puheenvuoroja Keksintöjen viikko tapahtumassa 05-06.10.2018!

Kymen Innovaatioyhdistyksestä osalllistuivat Viitasaaren Keksintöjen viikko-tapahtumaan yhdistyksen puheenjohtaja Markku Merovuo ja jäsenet Pertti Skyttä ja Seppo Poutanen.

Keksintöjen Viikon messuvieraat pääsivät tutustumaan uusimpiin keksintöihin ja kuulivat mielenkiintoisia puheenvuoroja. Avaruustähtitieteen emeritusprofessori Esko Valtaoja  totesi, että talouskasvu ja parempi maailma eivät synny pelkästään kovalla työllä ja riskinotolla, vaan innovaatioita ja keksintöjä tekemällä. Valtaojan mielestä paras suomalainen keksintö on kaikille kuuluva peruskoulutus.

Vuoden 2018 kehittämisyhtiö Witasin kannustepalkinto annettiin Jorma Pääkön JOKAP-yritykselle ja Jo-Bend-telineelle. Pitchausvoitto ja parhaan osaston voitto menivät Klapirinkulalle. Tilaisuuteen osallistui yli 50 näytteilleasettajaa erilaisin odotuksin. Joillekin tapahtuma oli koeponnistus oman idean eteenpäin viemiseksi. Toiset löysivät yhteistyökumppanin, alihankkijan tai uusia asiakkaita.

Keksintöjen viikko Viitasaarella 05-06.10.2018

Ohjelma

 

 

perjantaina 5.10.2018 klo 12.30
Miten keksinnöt muuttavat maailmaa

lauantaina 6.10.2018 klo 13
Saumaton verkkokauppa kivijalan tueksi


perjantaina 5.10.2018 klo 14
Yksi keskustelu voi muuttaa elämäsi


lauantaina 6.10.2018 klo 12
Kun kaikki meni persiilleen

 

Keksijä, yrittäjä, innovaattori ilmoittaudu näytteilleasettajaksi, jäljellä olevat messupaikat varataan pian!
Osallistumishinta osaston koosta riippuen 80-140 € (alv 0 %).

Yritysneuvontaa 30 vuotta

Julkaistu 9.8.2018 6:02 Kymen Sanomat

Yritysneuvonta täyttää 30 vuotta — 1970-luvun elinkeinoasiamies on vaihtunut hankinta-asiamiehiksi ja videovlogeiksi

Neuvojat pohtivat asiakkaidensa kanssa heidän ideoidensa kantavuutta ja kannattavuutta. Yrittäjät kaipaavat yhä useammin apua toimintansa kansainvälistämisessä.

Johanna Vehkaluoto

— Yritysneuvojan pitää tietää uusimmat somekanavat ja digitaaliset välineet sekä markkinoinnin keinot, kertoo Marianne Ahvenranta Cursor Oy:stä.— Yritysneuvojan pitää tietää uusimmat somekanavat ja digitaaliset välineet sekä markkinoinnin keinot, kertoo Marianne Ahvenranta Cursor Oy:stä.

Yritysneuvojat joutuvat seuraamaan tarkasti, mitä yritysmaailmassa tapahtuu.

— Pitää olla ajassa mukana. Laitamme kuvia Instagramiin, kuvaamme videoita ja teemme vlogia. Pitää tietää uusimmat somekanavat ja digitaaliset välineet sekä markkinoinnin keinot, kuvailee yritysneuvoja Marianne Ahvenranta Cursor Oy:stä.

Asiakkaat kaipaavat yhä useammin apua myös yrityksensä toiminnan kansainvälistämisessä.

— Pohdimme asiakkaidemme kanssa myös heidän ideoidensa kantavuutta ja kannattavuutta. Ideoita syntyy koko ajan ja mietimme myös, menestyisikö jokin yritys paremmin myymällä tuotteitaan verkossa.

Yrityksiä ulkomailta Etelä-Kymenlaaksoon

Yritysneuvojat auttavat paikallisia yrittäjiä ponnistuksissaan, mutta he ovat myös mukana houkuttelemassa uusia yrittäjiä ulkomailta Suomeen ja Kotkaan.

— Silloin meidän täytyy osata toimia kansainvälisesti, tuntea erilaisia kulttuureita ja puhua useita eri kieliä. Tänä päivänä työssämme tarvitaan monenlaista asiantuntijuutta. Jos sitä ei löydy meiltä itseltämme, pitää meidän tietää, kuka osaa auttaa. Verkostojen on oltava kunnossa.

Elinkeinoasiamiehet sen aloittivat

Jo 1970-luvulla elinkeinoasiamiehet neuvoivat alkavia, toimivia ja sijoittuvia yrityksiä parhaan kykynsä mukaan.

— 1980-luvun alussa panostettiin yrittäjäkoulutukseen, johon jopa jotkut yliopistot lähtivät mukaan. Kehitettiin teollisuuskylä-konsepti. Silloin sai alkunsa myös työttömän starttirahatuki, jota työttömät voivat edelleen hakea perustaessaan yrityksen, muistelee Cursorin entinen yrityspalvelujohtaja Markku Merovuo.

Neuvojille kehiteltiin tietokonepohjaisia sovelluksia. Perustettiin useita kehittämisyhtiöitä, joista monet pystyivät myös tekemään pienehköjä rahoituspanostuksia. Vuonna 1988 perustettiin Kotkan Portti.

Seudullinen yhteistyö alkoi

1990-luvulla seudullinen ajattelu valtasi alaa. Kotkan Portin nimeksi muutettiin Kotkan-Haminan seudun Portti ja sen rinnalle perustettiin palveluyhtiö Kotkan-Haminan seudun Yrityspalvelu. Nykyään toiminta on jälleen yhden yhtiön eli Cursor Oy:n alla.

1990-luvulla yritysneuvonta oli vielä tuotteistamatonta ja digitalisoimatonta. Käytössä ei ollut ohjelmistoja yritystoiminnan suunnitteluun.

— Loppujen lopuksi päädyimme itse sorvaamaan muun muassa pankkeihin ja TE-toimistoihin asiakirjoja Excelin avulla, kertoo yrityskehityspäällikkö Pirjo Kuusela Cursor Oy:stä.

Neuvontatyössä auttoi nykyisen ELY-keskuksen seudun aloittaville yrittäjille suuntaama suosittu Ideasta Yritykseksi -teemapäivä.

— Sen jälkeen asiakkaat siirtyivät henkilökohtaisen neuvonnan pariin. Tuolloin 1990 -luvulla ei viestien vaihtoon asiakkaiden kanssa ollut nykyisiä teknisiä välineitä.

Johanna Vehkaluoto

Yritysneuvojat auttavat paikallisia yrittäjiä ponnistuksissaan, mutta he ovat myös mukana houkuttelemassa uusia yrittäjiä ulkomailta Suomeen ja Kotkaan, tietävät Marianne Ahvenranta ja Kalle Kallionpää Cursor
 Oy:stä.Yritysneuvojat auttavat paikallisia yrittäjiä ponnistuksissaan, mutta he ovat myös mukana houkuttelemassa uusia yrittäjiä ulkomailta Suomeen ja Kotkaan, tietävät Marianne Ahvenranta ja Kalle Kallionpää Cursor Oy:stä.

Valmennusta yrittämisestä kiinnostuneille

Cursorin yrityspalvelut otti henkilökohtaisen neuvonnan rinnalle käyttöön yhteisneuvontakonseptin vuonna 1995.

— Sen ideana on koota yrityksen perustamista suunnittelevat ja yrittämisestä kiinnostuneet samaan tilaisuuteen, jossa voidaan yhdellä kertaa antaa perustiedot yrityksen perustamisen teoriasta ja kannattavuuslaskennasta.

Kuluneiden vuosien aikana on yhteisneuvontatilaisuuksiin osallistunut yhteensä lähes 6000 henkilöä.

— Vuonna 2012 yritysneuvojan sai kylään, vaikka omaan olohuoneeseen kun yhteisneuvonnat siirtyivät myös YouTubeen.

Hankinta-asimies auttaa kuntia ja yrityksiä

Yrityskehityksen palvelut on vuosien saatossa rakennettu ja tuotteistettu vastaamaan käyttäjäryhmien muuttuvia olosuhteita ja tarpeita. Cursorin lisäksi palveluja tuottavat Seudulliset yrityspalvelut.

Uudehko palvelumalli on hankinta-asiamies, jonka tehtävänä on hankkia seudulle työtä ja toimentuloa erilaisten hankintapalveluiden avulla. Palvelut kohdistuvat muun muassa kunnille ja yrityksille.

Apua myös ulkomaalaisille

Neuvontaa on ulotettu ulkomaalaisten toimijoiden pariin erilaisen hankkeiden muodossa.

— Uutuutena on myös Yrityskiihdyttämö LevelUp, joka jalostaa liikeideoiden uudistumista ja tuottavuutta. Se hakee kasvua ja sijoituksia myös ulkomaan markkinoilta ja tuo tunnetuksi osaamistamme sekä tekee töitä hankkiakseen yrityksillemme myös ulkomaisia osaajia.

Cursorissa on pantu merkille myös muiden kuin suomea äidinkielenään puhuvien yritysneuvontatarve ja palvelua voi nyt saada usealla eri kielellä.

Mieti ensin mitä olet tekemässä

Yrittäjäksi ryhtymisestä halutaan tehdä helpompaa.

— Haluamme madaltaa yrittäjäksi ryhtymisen kynnystä ja se onkin nykyisin helppoa. Se onnistuu, kun täyttää netissä lomakkeen. Siksi yrittäjäksi aikovan onkin ensin mietittävä, mitä on tekemässä, mistä hän saa tarpeeksi asiakkaita ja mitkä ovat hänen käytössään olevat resurssit, muistuttaa Ahvenranta.

Raimo Eerola

Cursorin
 yrityshautomosta oli hyötyä Runtech Systemsin alkutaipaleella. Kuvassa mekaanikko Jonathan Lahtinen työskentelee yrityksen valmistaman puhaltimen äärellä.Cursorin yrityshautomosta oli hyötyä Runtech Systemsin alkutaipaleella. Kuvassa mekaanikko Jonathan Lahtinen työskentelee yrityksen valmistaman puhaltimen äärellä.

Hautomosta kansainväliseksi yritykseksi

Yritysneuvonnalla on ollut suuri rooli kotkalaisen Runtech Systems Oy:n historiassa. 
Nykyisin sen teknisenä johtajana toimiva Juha Karvinenperusti yrityksen vuonna 1989 Kotkaan yrityksen nimeltä Ecopump. 
— Cursorin yrityshautomo oli tärkeä perustamilleni yhtiöille. Markku Merovuo oli Ecopumpin hallituksessa, hautomossa opin perusasiat firman pyörittämisestä. Sain myös ammattitaitoisen kirjanpitäjän ja tilintarkastajan, mikä oli tekniikan miehelle tärkeää.

Uusia kontakteja

Runtech Systemsin Karvinen perusti yhdessä Kimmo Loipon kanssa.
— Olin tavannut hänet 90-luvun alussa. Kimmolla oli runsaasti tuoteideoita, joilla voitaisiin parantaa paperikoneen tuottavuutta. Perustimme yrityksen, jonka omisti puoliksi Ecopump ja puoliksi Loippo.
Ensimmäinen oma komposiittitehdas perustettiin Mänttä-Vilppulaan 2000-luvun alussa. 
Yrittäjille on ollut toiminnassaan hyötyä aikaisemmin saadusta avusta ja opista. 
— Merovuo on esitellyt meille yrityksiä, joista on tullut yhteistyökumppaneitamme. Esimerkiksi vuoden 1998 paikkeilla hän esitteli lappeenrantalaisen Rotatek Oy:n, jonka kanssa teimme lisenssisopimuksen. Nyt kokeneena yrittäjänä voin suositella vastaavaa aloitteleville firmoille.  

Yritys laajentui

Runtech osti Ecopump Oy:n vuonna 2008. Sen jälkeen yritys on ostanut kotkalaisen EV Group -yhtiön ja laajentunut kansainväliseksi firmaksi, jolla on asiakkaita muun muassa Välimerellä ja Kiinassa.
Tämän vuoden alussa Runtech Systems myytiin amerikkalaiselle pumppuja ja puhaltimia valmistavalle pörssiyhtiölle Gardner Denver:lle.   
Viime vuonna Runtechin liikevaihto oli lähes 30 miljoonaa euroa ja tulos 2,7 miljoonaa euroa.


Näin pääset alkuun yritystoiminnan suunnittelussa

Tutustu yrityksen perustamisoppaaseen

Osallistu yrittäjän aamukahvitilaisuuksiin

Laadi alustavat liiketoimintasuunnitelmat ja kannattavuuslaskelmat esim. Yritystulkissa.

Varaa aika henkilökohtaiseen yritysneuvontaan.

Lähde: Cursor Oy

 

Kumppanuustalo Hilman avajaiset 06.09.2018 klo 15.00-18.00

Tattoo-uutisia

Kymen Sanomat 05.08.2018/Jotain vanhaa ja jotain uutta
HAMINA | 
KYMEN INNOVAATIOYHDISTYS on tuonut Tattookujan myyntitelttaansa yhdistyksen puheenjohtajan Markku Merovuon kehittämän monitoimilaitteen eli SaPe-sadettimen. Ympyränmuotoista laitetta voi käyttää ruohonleikkurin puhdistamiseen, sadettimena, koristesuihkuna tai ihan vain suihkuna.
— Sadetin puhdistaa ruohonleikkurin alta päin, kertoo
kotkalainen yhdistyksen jäsen Pertti Skyttä.
— Vesijohtopaine riittää puhdistukseen, sanoo kotkalai
nen lasiartesaani Arja Koutonen-Skyttä.
Laitteen eri käyttötarkoituksissa yhdistyy hyöty ja huvi. — Lapset tykkäävät kovasti, kun juoksevat läpi suihkun,
kertoo Skyttä.
Kymen Innovaatioyhdistys kattaa koko Kymenlaakson
alueen ja yhdistyksessä on puolensataa jäsentä.
— Ideoita liikkuu paljon, mutta niitä on hankalaa muuttaa tuotteeksi. Olen itse suunnittelija ja tiedän, mikä homma on tehdä ideasta laite, sanoo Skyttä.
Sadetin on herättänyt tattookävijöiden mielenkiinnon.
Uutuustuotetta on myyty Tattoossa kymmenkunta.
Koutonen-Skyttä myy samassa teltassa muun muassa koruja, laukkuja ja hattuja. Häneltä on välillä kysytty, miksei pojille ole myynnissä mitään.
— Nyt minulla on valikoimissa laukku, jossa on pääkalloja,
kertoo Koutonen-Skyttä.
Myynnissä on myös farkkukankaasta tehty kassi, jonka
voi taitella pieneen tilaan ja laittaa napeilla kiinni. Tätä voi käyttää vaikka kauppakassina. | KRISTA KIERIKKA

Hamina Tatton esittelijät

Esittelijät vasemmalta Pertti Ikonen, Markku Merovuo, Arja Koutonen-Skyttä ja Pertti Skyttä.

Kymen Innovaatioyhdistys mukana Hamina Tattoossa

Innoblogi suosituin

Yhdistyksen 19.06.2018 pidetyssä kokouksessa käytiin läpi kymeninno.fi kotisivun tilastot. Sivuilla oli 01.07.2017-19.06.2018  yhteensä käyty 4.668 kertaa. Etusivulla oli käyty 2.144 kertaa ja Innoblogissa 2.413 kertaa. Tulosta pidettiin hyvänä.

Päätettiin myös osallistua Hamina Tattooseen 30.07.-04.08.2018. Tällä kertaa pyritään saamaan myyntiin keksijöiden omia tuotteita.

Yhdistyksen puheenjohtajana jatkaa Markku Merovuo, varapuheenjohtajana Keijo Korpela ja rahastonhoitajana Kari Tuurihalme. Em. lisäksi hallitukseen kuuluvat Pertti Ikonen, Markku Vanhala ja Pertti Skyttä. Toiminnan tarkastajana jatkaa Seppo Poutanen ja varalla Risto Lahti. Yhdistyksen oma jäasenmaksu päätettiin pitää 0 eurona. Jäseniltä veloitetaan siis ainoastaan Keken/Tukiyhdistyksen jäsenmaksu.

Keksintösäätiön katalyyttirahoitus haettavissa 01.08.-15.09.2018

Katalyyttirahoitusta keksintötoimintaa edistäville hankkeille

Keksintösäätiö jatkaa menestyksellistä katalyyttirahoittamista – 100 000 euroa on haettavissa vuonna 2018.

Katalyyttirahoitusta myönnetään käynnistysavustuksina keksintötoimintaa edistäville hankkeille, joissa on valmiina relevantti tavoite, toteuttava tiimi ja oma rahoitus tai vastaava panostus. Hakija voi olla esimerkiksi yritys, yhdistys, henkilö tai julkinen toimija. Yksittäisiä keksintöjä ei kuitenkaan rahoiteta.

Rahoitushakemuksilla on vuoden 2018 aikana yksi hakukierros 1.8.2018 alkaen ja 15.9.2018 päättyen. Katalyyttirahoituksen sähköinen hakulomake julkaistaan www.keksintosaatio.fi sivustolla.

Uusi strategia

Keksintösäätiön toiminnan lähtökohdat ja tavoitteet on uusittu. Katalyyttirahoitus on merkittävä osa Keksintösäätiön uudistumista. Säätiö panostaa keksijöiden osaamisen ja toimintaedellytyksien kehittämiseen. Säätiö ei tue suoraan yksittäistä keksintöä tai keksijää vaan laaja- ja pitkävaikutteisia hankkeita.

Esimerkkejä keksintötoimintaa edistävistä hankkeista ovat keksijäpainotteinen erikoisammattitutkinto, keksijäystävällinen IPR-oppimisalusta, protopaja, Keksimisen ekosysteemi, Keksintö-Sampo ja Sunny Hours Inventing Academy, joita on esitelty säätiön uutissivuilla.

Lisätietoja:
Timo Nyberg
Keksintösäätiön katalyyttirahoitus
hakemukset(at)keksintösäätiö.fi
Puh. 0505604438

Katso myös muut Keksintösäätiön ajankohtaiset asiat alla olevasta uutiskirjeen linkistä:

http://www.keksintosaatio.fi/uutiset/

 

 

Innovaatiotoimintaa aktivoidaan Kaakkois-Suomessa

Kannusteraha - Patentointiavustus - Innovinkki - Avoin innovaatiotoiminta - Alueellisen innovaatiotoiminnan kehittäminen.

Lue lisää Keksintösäätiön sivuilta keksintosaatio.fi linkistä:

http://www.keksintosaatio.fi/uutiset/innovaatiotoimintaa-aktivoidaan-kaakkois-suomessa

 

Henkisen omaisuuden päivä 26.04.2018

Juhlistamme tänä vuonna Maailman henkisen omaisuuden päivää 26.4.2018 klo 12.30-18.00

Hämeenlinnan korkeakoulukeskuksessa, Vankanlähde 9, Hämeenlinna.

 

Suomen päätapahtuman teemoina ovat kestävät ja luovat innovaatiot sekä naiset ja nuoret

voimavarana.  

Ohjelmassa mm. yritystarinoita, naiskeksijöiden puheenvuoroja, verkostoitumista sekä

Alueelliset järkivihreät innovaatiot -hankkeen esittäytyminen.

Lähetämme sinulle tarkemman ohjelman huhtikuun alkupuolella.

 

Varaa päivä kalenteristasi ja ilmoittaudu jo nyt.


Lämpimästi tervetuloa innovatiiviseen Kanta-Hämeeseen!

Kaikkien järjestäjien puolesta

 

PATENTTI- JA REKISTERIHALLITUSMaailman henkisen omaisuuden päivän Suomen päätapahtuman järjestävät yhteystyössä:

Hämeen ammattikorkeakoulu/EAKR-hanke, IPR University Center, Patentti- ja rekisterihallitus, 
Keksintösäätiö, Suomalaisten Keksijöiden Tukiyhdistys ja Tukisäätiö, Suomen Keksijäin Keskusliitto 
ja opetus- ja kulttuuriministeriö

 

Osoitelähde: PRH:n sidosryhmärekisteri

Yhdistyksen kokous Merikeskus Vellamossa 01.11.2017

Ennen kokousta tutustuttiin näyttelyihin museokaverit Vellamon ystävät ry:n puheenjohtaja Sirkka Kotolan ja hallituksen jäsen Marja Merovuon johdolla.

Kuvassa vasemmalta Sirkka Kotola, Pirjo Riitta Fagerström, Seppo Katjo, Risto Lahti, Markku Vanhala, Seppo Poutanen, Kari Tuurihalme, Pertti Ikonen, Marja Merovuo. Kuvan otti Markku Merovuo.

Kymen Innovaatioyhdistyksen kokous 06.09.2017

Kymen Innovaatioyhdistyksen kokous pidetään Haminan kumppanuustalo Hilmassa, kokoustilassa Sali, osoitteessa Teollisuuskatu 8, 49400 Hamina. 

Kari Tuurihalme ja Markku Merovuo Kymen Innovaatioyhdistyksen Kaunissaaren syysretkellä 02.09.2017