Keksintösäätiölle uusi hallituksen puheenjohtaja

Juhani Talvela

Tekn.lis. Juhani Talvela on valittu Keksintösäätiön hallituksen puheenjohtajaksi OTK Urho Ilmosen jälkeen. Ilmonen jatkaa hallituksen jäsenenä.

Talvela on kokenut yrittäjä ja liiketoimintaosaaja. Hän luopui v. 2013 yrityskaupalla v. 1995 perustamistaan yhtiöistä ja on jatkanut yrittäjyyden ja strategisen kehittämisen työtä useiden startup- ja pienten yritysten kanssa. Talvela toimii Aalto yliopistossa ja LUT yliopistossa, jonne hän parhaillaan viimeistelee teknologiajohtamisen alaan kuuluvaa väitöskirjaansa pienten yritysten kyvykkyydestä hyödyntää patenttijärjestelmää.
Talvelan näkemyksen mukaan Suomen tulevaisuuden tulee perustua osaamiseen ja innovaatioihin, ja tässä on Keksintösäätiölle paljon tekemistä. Säätiön pitkä kokemus ja hyvä maine keksintöasioiden edistäjänä Suomessa on yhä enemmän tarpeen. Tässä ytimessä ovat keksintöjen potentiaalin tunnistaminen ja kaupallinen hyödyntäminen, IPR suojauksien oikeanlaatuinen hyödyntäminen, sekä globaaleille markkinoille tähtäävä, menestyvä ja työpaikkoja luova yrittäjyys.

Keksintösäätiön hallituksen kokoonpano 2020-2021:
Juhani Talvela varsinainen jäsen puheenjohtaja
Niklas Bruun varsinainen jäsen
Marcus Norrgård varajäsen
Timo Nyberg varsinainen jäsen
Maria Rehbinder varajäsen
Petri Peltonen varsinainen jäsen varapuheenjohtaja
Yrjö Rinta-Jouppi varajäsen
Matti Vesterinen varsinainen jäsen
Markku Merovuo varajäsen
Tord Langenskiöld varsinainen jäsen
Kristian Luoto varajäsen
Urho Ilmonen varsinainen jäsen
Pekka Salmi varajäsen
Mika Kuismanen varsinainen jäsen
Thomas Palmgren varajäsen

Hallituksessa ovat edustettuina Suomen Yrittäjät, IPRUC (korkeakoulujen yhteistyöelin, jonka tarkoituksena on edistää IPR-koulutusta Suomessa), Suomen Patenttiasiamiesyhdistys sekä Suomen Keksijäin keskusliitto.

InnoSuomi TV Kaakkois-Suomessa

InnoSuomi Alfa TV:n jakso 7 nähdään uusintana keskiviikkona 06.05. klo 17.00. Jakso painottuu Kaakkois-Suomeen. Kuullaan yritystarinat Juha Karvinen (Ecopump Oy - Runtech Oy) ja Yritystarina Veli Hyyryläinen (Elementit E Oy.

Pitchausosiossa Heidi Sjögren perehdyttää katsojat Kaakkois-Suomen amk:n Ship Start Up Festivaaliin. Studiovieraana on Businessenkeli Ali Omar.

Suomesta puuttuu systemaattinen alkupään innovaationeuvonta. Tätä mustaa aukkoa lähdettiin Kaakkois-Suomessa paikkaamaan "Ideasta innovaatioksi kasvupilotilla" Kaakkois-Suomen Ely-keskuksen rahoituksella. Täydennykseksi on nyt saatu muutakin rahoitusta. Toteutuksesta vastaavat Kymenlaakson innovaatioverkosto ja BusinessMill Etelä-Karjalassa.

InnoSuomi TV:n jaksot ovat katsottavissa myös Youtubessa https://www.kansalaismedia.com/innosuomi

 

 

InnoSuomi TV alkaa la 21.03. klo 17.30 Alfa-kanavalla

 

InnoSuomi-ohjelmasarjan keskiössä ovat suomalaiset keksijät keksintöineen, erilaiset startupit ja alan asiantuntijat. Innovaatiot ovat talouden kasvun edellytys ja siksi Suomen hyvinvoinnin kannalta ensiarvoisen tärkeitä. InnoSuomen ensimmäisessä jaksossa esillä on Keksintösäätiön toiminta ja tutustumme Flexoundin äänentoistojärjestelmään, jossa tuntoaisti on oleellinen osa kuuntelukokemusta, haastateltavina ovat keksijä Jukka Linjama ja toimitusjohtaja Mervi Heinaro. Ohjelman pitchausosuudessa meille esitellään kosketusvapaa sähkölukon hallintajärjestelmä, jota on mahdollista käyttää pelkästään biometrisilla tunnisteilla. Jokaisessa InnoSuomi-ohjelmasarjan jaksossa tapaamme myös arvovaltaisen studiovieraan. Tällä kertaa Reidar Waseniuksen haastateltavana keksintöjen suojaamisesta on Patentti- ja rekisterihallituksen pääjohtaja Antti Riivari.

Näin olet luova

HS 07.03.2020 (lyhennelmä) Juha Riihimäki

Luovuutta pidetään harvojen ja valittujen synnyinlahjana. Tämän myytin veljekset Lauri ja Paavo Järvilehto haluavat murtaa. Luovuus ja ideat asuvat meissä kaikissa – ja Järvilehdot tietävät, miten ne houkutellaan esiin.

        -----------------------------

Järvilehtojen työkaluja luovuuteen:

1. Tee asioita: aloita nyt heti uuden työn tai ajatuksen kehittely.

2. Kerää muistiinpanoja: pidä aina mukana muistiinpanoväline (esimerkiksi vihko tai puhelin). Kirjaa ideat ylös heti.

3. Kerää idea-arkistoa. Lajittele oivallukset niin, että pääset ideoihisi käsiksi pitkänkin ajan kuluttua.

4. Mielikuvaharjoittele: käy läpi mielessäsi, miten työskentely sujuu jouhevasti ennen työn aloittamista. Keskity tekemiseen, älä lopputulokseen.

5. Lue paljon ja matkusta. Lataa mieleesi näin uusia ajatuksia ja oivalluksia.

6. Pyydä kommentteja kaverilta. Valitse pari tuttavaa, joiden uskot ymmärtävän työtäsi ja pyydä kommentteja siinä vaiheessa, kun työ ei etene tai kun työ on mielestäsi lähes valmis.

7. Päästä irti ajoissa. Kun olet hionut työtäsi tarpeeksi, tee pieni loppusilaus ja päästä irti. Luova työ ei ole koskaan täysin valmis.

 

Facebook: ELOA JA ILOA KAAKKOIS-SUOMEEN

Eloa ja iloa Kaakkois-Suomeen eli kulttuurista hyvinvointia kuntalaisille on vuosien 2020-21 aikana toteutuva alueellinen kehittämistehtävä Kymenlaaksossa ja Etelä-Karjalassa.

Päätavoite on kehittää luovan alan, taiteen ja kulttuurin yhteistoimintaa ja toimintamalleja, jotta kuntalaisille tuotettavat kulttuuripalvelut ja muu toiminta vahvistavat asukkaiden hyvinvointia, terveyttä ja osallisuutta.

Kehittämistehtävästä vastaa päätoteuttajana Xamk ja osatoteuttajana LAB. Rahoitus OKM.

#eloailoa #luovaxamk #xamk #LABfinland #okmfi

Projektin projektipäällikkö Piia Klemola Xamk:sta avasi projektin sisältöä Kymen Sanomien mielipide-sivulla 06.03.2020 ja totesi lisäksi mm. seuraavaa: "On olemassa vahvaa tutkimusnäyttöä siitä, että taide- ja kulttuuritoimintaan osallistuminen auttaa parantamaan terveyttä ja hyvinvointia".

 

 

 

Ennätysmäärä uusia jäseniä

Kouvolan Porukkatalolla 12.02.2020 pidetyssä kokouksessa hyväksyttiin ennätysmäärä uusia jäseniä. Kuudesta uudesta jäsenestä on neljä on Kouvolan ja kaksi Kotkan-Haminan seudulta.

Keksintökilpailu Kaakonkulma – Viipuri

Keksintökilpailu on Virolahden ja Miehikkälän eräänlainen muunnelma Kotkan ja Kouvolan kannustinrahasta. Aloitteen kilpailusta teki Kymenlaakson Venäjänkaupan kilta. Sitä on kehitelty eteenpäin Killan, Kymen Innovaatioyhdistyksen, Interfinnin ja Viipurin alueen pk-yritysten kehittämisorganisaation kanssa.

Viipurilaisten kanssa on kokoustettu pari kertaa ja sopimus ja kilpailun säännöt ovat valmistumassa. Teemana on matkailu.

Patoklubin seminaari 03.12.2019 Kuusankoskella

INNOSUOMI - kekseliäs ohjelma

Lehdistötiedote

InnoSuomi - innovatiivinen monikanavamedia - on keksijöitä ja heidän keksintöjään esittelevä 8 osainen ohjelmasarja. Se on kannustava keksijöiden, innovaattoreiden ja startup-yritysten ideoiden, tuotteiden, palvelujen tai digimallinnosten asiantunteva ja kiinnostava tunnetuksi tekijä. InnoSuomi todistaa keksintöjen keskeisen merkityksen innovaatioiden ytimenä ja samalla hyvinvointiyhteiskunnan merkittävänä perustana. Kukin ohjelma nostaa kiinnostavan tarinan ja henkilön kautta aluksi esiin tärkeän pääteeman, esittelee asian ja kuulee siitä tietäviä. InnoSuomi tuo esiin keksijöitä, startup yrityksiä tai antaa aikaa ideaesittelyille. Startupeja tullaan esittelemään sekä pitchauksin että haastatteluin. InnoSuomi studio. Jokaiseen ohjelmaan kuuluu myös studio-osuus, jossa vaikuttaja-, vaikuttavuus- sankari-, tai keksijäpersoonaa lähestytään kunkin jakson pääteemasta kuultuna. Jaksojen teemoja ovat mm. rahoitus, naiset keksijöinä, ideasta innovaatioksi ja kuinka Suomi pärjää innovaatioissa? Lisäksi Innovaattori-verkkotyökalumme antaa mahdollisuuden joko kehittää digitaalisesti ryhmäosaamisen tai yhteistekemisen muodossa esitettyä ideaa tai innovaatiota tai mitata hankkeen suosiota ja hankkia arvioita yleisöltä. Lähetysajat AlfaTV:llä: Ensimmäinen lähetys lauantaisin 21.3. alkaen klo 17.30 ja toinen lähetys keskiviikkoisin klo 18.00. Ohjelma on esillä vahvasti myös monikanavaisena, sillä on esimerkiksi oma YouTube-kanava 


Lisätiedot: Juha Kakkuri 040-5102566 juha.kakkuri@saunalahti.fi