30. tammi, 2020

Kymenlaakson innovaatioverkosto

 

Kymenlaakson innovaatioverkosto

Vuoden alusta käynnistetty blogi seuraa innovaatiotoiminnan edistymistä Kymenlaaksossa. Blogia kirjoittavat vuoron perään Kymen Innovaatioyhdistyksen puheenjohtaja

Markku Merovuo Kotkasta  ja varapuheenjohtaja Markku Saari Kouvolasta.

Kokouksessa 23.01. sovittiin, että Kymenlaakson innovaatiotoimintaa edistävä ryhmä on nimeltään Kymenlaakson innovaatioverkosto. Verkostoon ovat tervetulleita kaikki innovaatiotoiminnan edistäjäorganisaatiot joilla on selkeä rooli ja halu kehittää innovaatiotoimintaa. Vapaamatkustajiille ei ole käyttöä. Verkosto tutkii myös osallistumista EAKR-hankerahoituksen hakuun tulevana syksynä.

Ideasta innovaatioksi kasvupalvelupilotti

Ely-keskuksen Ideasta innovaatioksi kasvupalvelupilotti voi rahoittaa keksijöille suunnattujen palvelujen pilotointia kuluvana vuonna. Työ- ja elinkeinoministeriö ei ole vielä vahvistanut rahoituksen sääntöjä.

Pöhinä-hanke

Taitajan Pöhinä-hankkeen ensimmäinen paja ja opettajille suunnattu innovaatiopedagogiikan koulutus toteutetaan alkuvuodesta 2020. Opiskelijoiden motivaation ja innovaatiokyvykkyyden tukemiseksi järjestetään opiskelijoille myös kuluvana vuonna innovaatiokilpailu.

Innovaatiosetelissä nyt omarahoitusosuus

Business Finlandin innovaatiosetelin haku on auki. Innovaatiosetelillä voi ostaa uutta tietoa ja osaamista yritykseen. Setelin arvo on 6 200 euroa (5 000 euroa + alv). Innovaatiosetelissä on

1 000 € + alv omarahoitusosuus (riippumatta projektin koosta).

Villa Maisema syntyy Karhulan teollisuuspuistoon

Cursorin Villa Maisema = KASVUTEHDAS Villa Maiseman Kasvutehdas on uuden sukupolven yhteisö ja palvelukokonaisuus startupeille sekä digitaalisten ja luovien alojen toimijoille. Kasvutehdas tarjoaa työpisteen lisäksi yhteisön ja lähitukipalvelun, jotka tukevat yrityksen tai yritysidean kasvua ja menestystä. TYÖPISTE + TILAT + YHTEISÖ + LÄHITUKI = KASVUTEHDAS

Ideanappi

Uusyrityskeskus on avannut digitaalisen Ideanappi-palvelun https://ideanappi.fi/ jonka myös Cursor on ottanut käyttöön.

Ideanappi (www.ideanappi.fi) on yrittäjyyden ja uusien ideoiden palvelupolun ensimmäinen askelma.  Ideanapista kuka tahansa pääsee lähettämään viestiä ideastaan. Idea voi olla mikä vain ja missä vaiheessa suunnittelua/toteuttamista tahansa. Nappi on käytössä 24/7 ja sen kautta tuleviin viesteihin vastataan seuraavan työpäivän aikana. Ideanappi on käyttäjälleen maksuton palvelu.

Keksintösäätiölle esite ja monimediatuotos

Keksintösäätiöllä on meneillään esitteen teko. Sovittiin, että pyritään saamaan esitteeseen Kymen Innovaatioverkoston esittely. Esitteeseen on myös mahdollista ostaa mainostilaa. Valmisteilla on myös TV-ohjelmaa Alfa Televisioon. Kevään aikana on tulossa 8 ohjelmaa, joissa esitellään kiinnostavia yrityscaseja ja muuta innovaatiotoimintaa.

Markku Merovuo, puheenjohtaja

Kymen Innovaatioyhdistys ry