16. kesä, 2020

Korona-rajoituksia puretaan

Vuoden alusta käynnistetty blogi seuraa innovaatiotoiminnan edistymistä Kymenlaaksossa. Blogia kirjoittavat vuoron perään Kymen Innovaatioyhdistyksen puheenjohtaja

Markku Merovuo Kotkasta  ja varapuheenjohtaja Markku Saari Kouvolasta.

 

Korona-rajoituksia puretaan

Koronaepidemian vuoksi Suomi ja koko muu maailma pysähtyi. Nyt osa rajoituksista on purettu ja Suomen avautuminen jatkuu edelleen ripeässä tahdissa ellei mitään yllättävää negatiivista ilmaannu. Sivustollemme kymeninno.fi ”Korona-ideat” olen päivittänyt lisää korona-ajan innovatiivisia ratkaisuja, joten kannattaa käydä katsomassa.

InnoSuomi kesäuusinnat Alfa tv:ssä

Keksintösäätiön InnoSuomi-formaatti valmistui sopivasti siinä mielessä, että korona-aikaankin on ollut sitä kautta innovaatioasiat esillä. On myös hyvä, että koko sarja voidaan katsella Alfa tv:ssä kesäuusintoina.

Ensimmäiset jaksot 06.06 ja 13.06. on jo lähetetty ja seuraavat esitetään 20.06, 27.06, 03.07, 10.07, 17.07, ja 24.07. Tietenkin kaikki jaksot löytyvät edelleen myös Youtubesta.

InnoSuomi Kymenlaakson ideakilpailu

Kymenlaakson innovaatioverkosto haluaa laittaa oman panoksensa peliin korona-epidemiasta toipumiseen. Kokouksessa 12.06. päätettiin järjestää syksyllä ideakilpailu. Kilpailun sääntöjä ja markkinointisuunnitelmaa viimeistelevät kesän aikana erilliset työryhmät. Ideakilpailulla on Keksintösäätiön tuki ja käytössään InnoSuomi-brandi. Koronavirusepidemian johdosta toimenpidekalenteri päivitetään, jotta tänä vuonna varmuudella toteuttavat toimenpiteet saadaan selville. Innovaatioverkosto on täydentynyt Kaakkois-Suomen Te-toimiston edustajalla.

Ideasta innovaatioksi koronan jälkeiseen aikaan

Ely-keskuksen Ideasta innovaatioksi kasvupalvelupilotti ollaan asemoimassa uudelleen ja vastaamaan paremmin koronan jälkeiseen aikaan. Suunnitteluryhmää on myös täydennetty Keksintösäätiön uudella puheenjohtajalla Juhani Talvelalla.  

Markku Merovuo, puheenjohtaja

Kymen Innovaatioyhdistys ry