Kymen Innovaatioyhdistys uudistaa toimintaansa

Viime vuonna 30 vuotta täyttänyt Kymen Innovaatioyhdistys on uudistamassa kotisivunsa sekä perustamassa oman FaceBook-sivustonsa. Jatkossa yhdistys järjestää hallituksen ja jäsenten yhteiskokoukset yritysvierailujen merkeissä. Tätä käytäntöä harjoiteltiin kevätkokouksen yhteydessä toukokuussa vierailemalla Vikmanin Kivi Oy:ssä Kotkassa. https://www.vikmaninkivi.fi/

Varsinainen kokous pidettiin hallituksen jäsen kotkalaisen Markku Vanhalan 300 vuotta vanhalla kotitilalla.

Vikmanin Kivi Oy; toimitusjohtaja Esa Vikman kertoi, että yrityksen toiminta alkoi vuonna 1925 tuottamaan hauta- ja muita muistokiviä Kotkan-Haminan-Pyhtään seuduille. Yhtiö työllistää tällä hetkellä neljä ammattilaista kivien työstäjää. Kolmannessa sukupolvessa toimivassa yrityksessä on ylläpidetty perinteistä käsityötaitoa kivien valmistuksessa. Uusina tuotealoina ovat viime aikoina lisääntyneet graniitista muokatut ympäristö- ja erikoiskivet. Niistä hän mainitsi muun muassa: portaat, reunakivetykset, pihakivetykset, lintujen juoma-altaat, portinpielet, kiviesteet, istuinpaadet levähdyspaikoilla yms. Kotkan Sibelius-puiston massiiviportaat ovat upea esimerkki kiven mahdollisuuksista ympäristörakentamisen raaka-aineena.

Esa Vikman selosti, että mitä merkitsee kun perinteinen kiviosaaminen ja nykyajan tekniikkaa kohtaavat: Avainasemassa on uusien tietokoneohjelmien käyttötaito muun muassa kivien kaiverruksissa sekä hiomakoneen automaation hallinnassa. Innovatiivisuutta tarvitaan tällä hetkellä kaikkein eniten digitaalisen markkinoinnin osaamisessa. Tässä yhteydessä puhutaan sähköisestä näkyvyydestä erityisesti uusien ympäristöalueiden tarvitsemien kivetysten markkinoinnissa.

Teksti ja kuvat varapuheenjohtaja Markku Saari

 

 

Graniittia leikataan isolla terällä, jota toimitusjohtaja Esa Vikman esittelee

Graniittia leikataan isolla terällä, jota toimitusjohtaja Esa Vikman esittelee